Procés

VALENCIA 2 ESO 2016_UD_04_ACT_02_proces_01

Introducció:

D’acord amb els arqueòlegs i antropòlegs, els signes de roba més antics probablement van consistir en pells, cuirs, fulles embolicades o lligades al voltant del cos, com a protecció dels elements de la naturalesa. El coneixement sobre aquestes robes queda en la deducció, ja que els materials esmentats es deterioren ràpidament, comparats amb pedres, ossos, closques i artefactes metàl·lics.
La moda existeix des del començament de la història de l’ésser humà. Els seus inicis daten de l’era prehistòrica, quan l’home, per cobrir-se, utilitzava la pell dels animals. Un altre dels seus orìgenes d’acord a relats bíblics, es remunta a l’època d’Adam i Eva, que després de cometre el pecat original, on van menjar del fruit prohibit, van sentir vergonya i van començar a usar una fulla de parra com a vestimenta per tapar-se.

Des de l’Antiguitat, els humans han alterat la forma i l’aparença del seu cos amb pentinats, joies, tatuatges i, sobretot, mitjançant el vestit.

Les diferents maneres de vestir-se tenen a veure amb els codis morals, socials i estètics de cada època. La moda imposa cànons de bellesa.

A continuació, de segur que aprendreu coses noves sobre la moda. Tinguem present que la moda no és sols portar peces de roba, sinó que és la demostració de la personalitat d’un mateix. La moda, doncs, la crea cada persona que vulga veure’s i sentir-se còmode en qualsevol lloc o circumstància.